В изказването си пред разширеното заседание на колегията на руското министерство

...
В изказването си пред разширеното заседание на колегията на руското министерство
Коментари Харесай

Шойгу: Русия ще увеличи числеността на армията до 1,5 милиона войници и наборна възраст до 30 години

В изявлението си пред разширеното съвещание на колегията на съветското министерство на защитата, в наличието на Путин, министърът на защитата Сергей Шойгу акцентира, че специфичната военна интервенция ще продължи до осъществяването на поставените задания.

Той съобщи, че съветските военнослужещи в Украйна се борят там с " обединените сили на Запада ".

Шойгу осведоми също по този начин, че Москва възнамерява да употребява два окупирани украински пристанищни града на Азовско море.

" Пристанищата в Бердянск и Мариупол действат изцяло. Планираме да разположим там бази за поддържащи плавателни съдове, аварийно-спасителни служби и кораборемонтни подразделения на военноморските сили ", добави Шойгу.

Шойгу направи и някои оферти:

- Поетапно увеличение на наборната възраст от 18 на 21 години и увеличение на възрастовата граница до 30 години;

- увеличение на числеността на въоръжените сили до 1,5 милиона бойци, в това число 695 000 военнослужещи на договор;

- предприемане на ограничения за основаване на група войски в северозападна Русия, като вземе поради желанието на НАТО да построи боен потенциал наоколо до границите.

След Шойгу думата още веднъж взе Владимир Путин.

" Нашите стратегически съперници имат за цел раздробяване на нашата страна. Тази цел не се е променяла през вековете. А ние от наша страна постоянно сме имали различен метод, постоянно сме желали да бъдем част от този така наречен цивилизован свят.

 

Но след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се оказа, че цивилизованият свят не ни желае. Аз персонално се пробвах да сближа Русия и Запада. В отговор на това Западът използваше терористи, с които сякаш се бореше, на територията на Кавказ. Нашите политически противници започнаха да промиват мозъци към нас и по-специално в Украйна. Ние в продължение на десетилетия опитвахме построим връзки с тях, давахме им какво ли не, само че без резултат. Противникът работеше надъхано и би трябвало да признаем дейно...

Нямаме защо да се укоряваме. Винаги сме считали украинския народ за приятелски народ. Все още мисля по този начин. Това, което се случва, е, несъмнено, наша покруса. Нашата обща покруса. Но това не е резултат от нашата политика ", сподели Путин и се съгласи предложенията Сергей Шойгу за съветската войска.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР